Kategorier
Okategoriserade

Hundfoder – att välja det bästa till sin vän

När det är dags för mat brukar de flesta hundar komma springande med viftande svans och sätta sig och vänta med stora ögon. Då vill man ju ge ett riktigt gott hundfoder så att den blir nöjd.

Det finns mycket hundfoder att välja på och det finns många olika åsikter om vad som är bra. Dagens hundar behöver inte lida brist på variation, för det finns något för alla raser och storlekar på vovve.

Det viktigaste är att se vad hunden behöver. Hundar äter det mesta men tänker ju själva inte alls på vad som är nyttigt eller bra för dom. Allt sött och fett är ju precis lika attraktivt för dom som för oss människor och de äter gärna saker som inte är bra. Får dom fel hundmat kan dom bli överviktiga och då får man tänka om.

Att hitta rätt hundmat behöver inte vara dyrt eller svårt

Oftast undrar man om hunden ska ha torr- eller våtfoder. Det ser lite tråkigt ut för oss människor med en skål bruna, torra bitar varje dag.

Då får man tänka på att man inte är hund. För hunden är det nyttigt att få något att knapra på. Det är bra för tänderna och om den har vatten i en skål bredvid så får den allt den behöver. Det är ofta en balanserad hundmat med extra vitaminer.

Men visst kan det vara bra att variera med lite våtfoder ibland, det tycker hunden också.
Det viktigaste är att se att hunden mår bra.