Kategorier
Bygg

Takläggare i Dalarna med ett brett utbud av taktjänster

Ska ni lägga om taket? Funderar ni på att byta taktyp? Ta då hjälp av en kunnig takläggare i Dalarna så att det blir rätt redan från början. Här är några tips.

En takomläggning kräver noggrann planering för att den ska bli riktigt bra. Vill ni dessutom byta taktyp kan ni även behöva ansöka om ett bygglov. Men det finns takläggare som kan bistå med bygglovsansökan och då brukar det gå snabbare. Detta eftersom de vet vad myndigheten efterfrågar och även förstår myndighetsspråk.

Takläggaren kan också komma med förslag på lämpliga material som passar både konstruktionen och stilen på huset, samt förklara dess för- och nackdelar. Vissa takmaterial kräver nämligen en viss taklutning för att de ska kunna leda bort vatten medan andra är väldigt tunga och det är inte säkert att takstolarna klarar tyngden.

Jämför priser mellan olika takläggare

Vill ni ha hjälp med takläggning i Dalarna ska ni först kontakta några olika takläggare och ta in offerter. En seriös takläggare kommer alltid ut på ett kostnadsfritt besök och besiktigar taket. Annars går det inte att lämna en korrekt offert. Be att få offerten specificerad så att ni klart och tydligt ser hur mycket det kommer att kosta.

Vissa takläggare har tillgång till egen byggnadsställning eller skylift medan andra hyr in detta. Hyrkostnaden måste ni som kund då betala och ni ska därför alltid fråga om detta så att det inte sedan kommer som en dyr överraskning. Innan takomläggningen påbörjas måste ni också skriva ett ordentligt avtal.