Kategorier
Okategoriserade

Att känna sig trygg hemma

Hemma är platsen där man kan vara sig själv. Där kan inget hända. Man är trygg. Men ibland kan omständigheter påverka tryggheten. Att låssmeden då kan vara till hjälp är det inte alla som vet.

Det fick Maria lära sig när hon berättade för en arbetskompis om sin oro. Området där hon bodde hade haft en del inbrott vilket gjorde att hon inte kände sig trygg. Även om ingen hade haft besök under nätterna fick det hennes fantasi att skena iväg och hon kunde inte sova. Hennes trötta uppsyn var bevis på det.

Orden att hon skulle kontakta en låssmed fick henne att se på arbetskamraten med misstänksamma ögon. För hon visste inte förrän då att vissa låssmeder installerade larm och kameror.

Ta saken i egna händer

Maria hittade mycket riktigt en låssmed i Göteborg som erbjöd dessa tjänster. När hon kontaktade företaget för att få veta mera erbjöd de sig att komma till henne. Där gick de igenom hemmet för att se vilka ingångar som kunde vara intressanta för tjuvar. De berättade att altandörrar, fönster och sidoingångar var platser där det var en bra idé att ha någon typ av säkerhetsanordning. Det kunde handla om larm och/eller kameror.

Hon fick även lära sig att det fanns ett speciallås som hette bortasäkert. Det hindrade tjuvarna att ta sig med stöldgodset genom ytterdörren. Något som hon aldrig hört talas om. Tillsammans bestämde de vilka åtgärder som passade bäst i hennes hus. Hon kände sig lättad. Övertygad om att hon snart skulle få sova gott igen. Läs mer om låssmed på denna hemsida: låssmedgöteborg.com