Kategorier
Flytt

Vad som ingår och inte i flyttstädning i Stockholm

Varje flyttfirma erbjuder såklart lite olika saker, men det är oftast några saker som inte ingår och som ni behöver ordna innan flyttstädning i Stockholm.

Vad är det värsta med flytten? Att behöva komma tillbaka när man redan är helt slut för att städa ett hem som inte längre är ens hem. Underlätta för er själva och överlåt städandet till någon annan, som har alla de rätta städverktygen och den rätta energinivån. Det blir roligare och lättare på det sättet.

Professionell flyttstädning behöver inte kosta så mycket. Det är dessutom värt varenda krona, eftersom ni redan har fullt upp med att ta hand om kartonger och tunga möbler. Kanske ni ska flytta långt bort och behöver komma vidare snart. Det är alltid bäst att låta proffsen ta hand om det som är kvar i huset.

Det som inte ingår i en flyttstädning

Mycket är redan inkluderat, och det finns en lista för allt som ingår i en flyttstädning för varje rum. En del rum är ju lite mer komplicerade än andra rum, och dessa behöver oftast lite uppmärksamhet innan flyttstädet kommer. I köket, till exempel, så behöver ni själva ta hand om fläckar på väggar och i tak. Det är viktigt att även taket är rent.

Ni behöver också frosta av kyl och frys innan det är dags att städa ur, eftersom dessa tar tid att arbeta med. Ni får såklart hjälp att rengöra dem, om de är avfrostade. Lägg gärna en handduk på golvet så att ni inte får en obehaglig vattenskada när frosten rinner ut. Att koppla ur diskmaskin och liknande är ert ansvar.

Lösa föremål behöver tas hand om innan flyttstädning

Ibland har man helt enkelt inte plats eller möjlighet att få med sig alla möbler till nästa ställe, men man vill inte slänga bort dem. Därför känner man att man kan lämna kvar dessa till nästa person som flyttar in. Det är upp till er, men det ingår inte i flyttstäd att rengöra dessa lösa föremål. Det inkluderar stora taklampor och soffor.

Ni måste också ta bort tavelkrokar och andra dekorationer. Det är trevligare för nästa person som flyttar in om de finner huset eller lägenheten i ett så neutralt skick som möjligt, så att de kan börja leva och dekorera som de vill på en gång. Persienner och fönsterbleck är också ytor som ni själva behöver ta hand om.


Flyttstädning i andra utrymmen

Ett hus har oftast fler rum än vad som är kopplat till den vardagliga boytan. Det gäller garage, källare och vind. Det är viktigt att ni själva fixar dessa ytor och rum, eftersom det inte är flyttstädets ansvar. Tomten och trädgården hör heller inte till det vanliga.

Om det är något ni behöver extra hjälp med, som att städa sådant som inte ingår i det ordinarie priset, så är det viktigt att ni hör av er till ert flyttstäd så snart som möjligt, så att de kan ge er ett nytt prisförslag. Det underlättar för alla att slippa obehagliga överraskningar.