Kategorier
Renovering

Bana vägen för det nya

Som en städare, men ändå inte. Du banar väg för ett nytt och snyggt golv. För du arbetar med att ta bort det översta lagret, så att det går att göra en ny ytbehandling. Bort med det slitna!

Golvslipning är en lite udda åtgärd, som egentligen inte finns inom något annat område. Om du tänker dig att du ska måla om en fasad så skrapar eller slipar du bort färgen innan du går på med ett nytt lager. Men då är det endast färgen som du tar bort. Inte delar av plankorna. Detsamma gäller för väggar eller tak som du ska måla om. Du tar bort färgen men inget mer. Vid en golvslipning i Stockholm är det dock inte bara ytbehandlingen som ryker, utan även ett skikt av själva golvet. Det blir som att skapa ett helt nytt golv av det gamla. En tom duk som du kan måla precis som du vill.

Med olika tekniker

Är det skillnad på att slipa golv i Stockholm och övriga landet, kanske du undrar? Nej, det finns en viss teknik som används av alla firmor i landet. Möjligen med vissa mindre variationer. Idag har exempelvis de flesta företag en slags maskiner som har en dammsugare ansluten till sig. På det viset slipper du ha damm i hela bostaden under månader framöver. Man arbetar också med olika slippapper för att få en jämn och fin yta. Det är möjligen kunskapen, tekniken och priset som skiljer sig. Så välj utförare med omsorg.