Kategorier
Hälsa

Perfekt tandrad på nytt

Tänder som växer vilt åt alla håll är sällan användbara. Problem med bett och tuggförmåga och självkänsla följer gärna. Lösningen heter idag Invisalign och är både osynlig och smärtfri.

Att tänder inte växer exakt som tänkt är ett mycket vanligt tillstånd. Det kan uppstå redan när de permanenta tänderna börjar växa hos barn. Det kan också uppstå sådana problem till följd av tandskador eller sjukdom. Har du en längre tid saknat någon tand börjar gärna resterande tänder att vandra och hamnar fel.

Allt detta gör ont. Felställda tänder kan bli omöjliga att tugga med eller överbelastar andra delar av tandraden. Själen kan ta stryk och bli ledsen över det ändrade utseendet och leendet kan bli mindre eller försvinna helt.

Modern metod för tandreglering

Tandproblem är jämnt fördelade över landet. Idag har alla tillgång till fri tandvård som barn oavsett om du bor i Värmland, Stockholm, eller annorstädes. Som vuxen väljer du tandvårdsklinik. Många tvekar att söka hjälp pga kostnaden men det finns försäkringar att teckna för en anständig peng.

När du söker hjälp och vill ha behandling med invisalign i Stockholm kommer du att få bra hjälp med moderna metoder. Invisalign består av en rad med genomskinliga skenor i plast som byts med jämna mellanrum. På så sätt rätas tänderna till bit för bit. Att använda invisalign är suveränt av flera orsaker. De syns inte eftersom de är diskreta och genomskinliga. De gör inte ont att använda. De kan tas ut när du äter vilket gör att din tandhygien kan bibehållas.